27 listopada, 2021

Antiparazitni program

Antiparazitnim programom se detaljno čisti cijeli organizam od parazita, pri tome čištimo i jetru i od kolesterola, koji ometaju normalan rad jetre i drugih organa. Antiparazitni program djeluje na cijelo tijelo, ponajviše na jetru i žučnu vrećicu.

Što su paraziti?

Parazitizam je tip simbiotskog odnosa između organizama različitih vrsta u kojem jedan organizam, parazit, ima korist na štetu domaćina. Oni se nalaze svuda oko nas: u zraku, vodi, zemlji. 

Parazit je organizam koji živi ili se nastanjuje unutar tijela drugog živog organizma i često mu stvara štetu; ispuštajući toksine i uzimajući potrebne hranjive tvari za njegov rast i razmnožavajne. Zbog toga mogu uzrokovati brojne bolesti. 

Mnogo je načina kako možemo doći u doticaj s njima. Najčešće je to putem nečiste vode i hrane, preko prljavih ruku, kroz kožu i dišne putove, preko kućnih ljubimaca, insekata i putem spolnog odnosa.

Nažalost, gotovo je nemoguće potpuno spriječiti njihovu invaziju u tijelo.

Paraziti se mogu nalaziti u skoro svakom organu i mogu biti okidač za mnoge kronične i opasne bolesti.

Postoji mnogo vrsta parazita, a većina njih je mikroskopska – našem oku nevidljiva. Najpoznatiji paraziti koji obitavaju u ljudskom tijelu su metilji, gliste, trihinele, trakavice, papatači i očni crvi.

Crijevni paraziti kao što su trakavice ili gliste ili crv Ascaris uzrokuju česte infekcije.

Kako prepoznati prisustvo parazita u organizmu?

Najčešći simptomi koji ukazuju na mogućnost prisutnosti raznih vrsta parazita su:

 • slabost i apatija
 • kronični umor
 • bolovi u trbuhu i nadutost
 • anemija (manjak željeza u krvi)
 • gubitak apetita ili nekontrolirana glad, želja za određenom hranom ( slatko, masno, kruh..)
 • razdražljivost i hiperaktivnost
 • nesanica i glavobolja
 • depresija
 • kožne iritacije i neobjašnjivi osipi; suha koža, alergijske reakcije na koži, svrab (po koži, u području anusa, u ušima, nosu)
 • reproduktivne i menstrualne tegobe

Paraziti mogu uzrokovati brojne zdravstvene probleme, s najvećim posljedicama po imunološki, živčani i reproduktivni sustav.. Osim što oduzimaju važne elemente za uredno funkcioniranje organizma, dok iste probavljaju, proizvode toksični otpad koji opterećuje organizam, što pak izaziva pad imuniteta te zbog oslabljenog imunološkog sustava tijelo napadaju brojni virusi i bakterije. Nastaje začarni krug bolesti

https://vitamincic.com/proizvod/juglandis-crni-orah-pelin-klincic-500ml/

Antiparazitni program

Strateški kombinirajući samo ono bilje koje provjereno djeluje na uništavanje parazita, postavljamo temelje za jačanje imuniteta i dobru obranu od nametnika.

U tome nam pomažu; 

 1. Klinčić -  jedinstvena biljka koja sadrži eugenol (najmoćniju anti-mikrobnu tvar), koja ubija protozoe (najsitnije oblike organizama) i jedino je prirodno sredstvo koje uništava jajašca parazita.
 2. Crni orah -  učinkovit je  protiv gljivica i parazita koji uzrokuju bolesti kože, odlikuje se anti-tumornim svojstvima, čisti krv od toksina
 3. Pelin - biljka koja sadrži najmoćniji toksin protiv mnogih vrsta parazita.

Klinčić

Kad netko spomene klinčić vjerojatno vam je prva asocijacija aromatičan miris toplog kuvanog vina. Ali on je puno više od začina. Jedan od njegovih glavnih sastojaka je eugenol. Eugenol je ulje koje se dobiva destilacijom klinčića i ima protuupalno, antivirusno, antibakterijsko, antigljivično, antiparazitno i djelovanje. Bogat je mineralima kalcija, magnezija, fosfora, cinka, bakra, mangana i selena, a sadrži i vitamine C, B6, E i K, folnu kiselinu, tiamin, riboflavin i niacin

Stomatolozi ga koriste kod dezinfekcije zuba prije operacija zbog snažnog antibakterijskog djelovanja. 

Klinčić je poznat po svojem antimikrobnom djelovanju, stoga se koristi za liječenje parazitskih i bakterijskih bolesti probavnog trakta.

Ubija sve mikroskopske vrste protozoa i jajašca parazita, koja se drugim sredstvima ne mogu ukloniti iz tijela. On je učinkovit je protiv mnogih vrsta gljivica uključujući i Candidu, kao i bakterija streptokoka, stafilokoka i pneumokoka.

Ljekovito djelovanje klinčića

 • liječi nesanicu
 • regulira šećer u krvi
 • smiruje upale
 • ublažava bol, osobito zubobolju
 • uništava bakterije i parazite
 • uklanja mučninu i povraćanje
 • potiče izlučivanje sluzi 
 • pomaže radu jetre
 • liječi upalu usne šupljine i grla 

Za čišćenje od parazita preporučuje se periodično čišćenje organizma jedan ili dva puta u godini.Postoje prirodni antiparazitni proizvodi koje možete koristiti kako biste uklonili upalu.

Crni orah

Crni orah pak obiluje jodom i mineralima te sadrži linoleičnu kiselinu i vitamin C u obliku askorbinske kiseline. Alkaloidi koji se nalaze u crnom orahu imaju antitumorska svojstva. Kožica ploda, s druge strane, sadrži tanin i kinon – prirodne kemikalije koje učinkovito djeluju protiv parazita.

Crni orah obiluje i juglonom – spojem koji djeluje protiv štetnih nametnika, pa ga zato mnogi stručnjaci savjetuju za bezopasno čišćenje organizma.

Ljudi su odavna koristili ljekovita svojstva crnog oraha kako bi se očistili od parazita, glista i gljivica i, također, kako bi regulirali visoki tlak i kolesterol.

Ljekovito djelovanje crnog oraha:

 • ubija parazite
 • djeluje protiv gljivica i bakterija
 • ima anti-tumorska svojstva
 • poboljšava probavu
 • štiti jetru
 • liječi bradavice i hemoroide
 • poboljšava rad štitnjače
 • pomaže kod alergija, psorijaze i artritisa
 • štiti zdravlje srca i krvnih žila
 • poboljšava pamćenje i koncentraciju
 • djeluje protiv herpes virusa

Pelin

Pelin nam je poznat kao sastojak alkoholnih pića i likera, on je ujedno jedan od najučinkovitijih i najbrže djelujućih prirodnih lijekova za sve vrste tegoba s probavom i žuči. Sadrži eterično ulje s tujonom i azulenom te gorke tvari od kojih je najvažniji absintin. Absintin potiče lučenje klorovodične kiseline i pepsina te sline, a u manjoj mjeri i izlučivanje žuči te pokreće crijeva.

Posebno je djelotvoran protiv parazita u ljudskom tijelu jer sadrži tujone i izotujone koji ubijaju ne samo odrasle parazite, već i njihova jajašca.

Također, među sastojcima pelina su i santonin, poznat kao lijek za bolesti uzrokovane parazitima, te seskviterpen lakton, koji oslabljuje membrane parazita te ih lako ubija.

Istraživanja su pokazala da pelin pomaže u borbi protiv nekih vrsta crijevnih bakterija, među kojima su E. coli i Salmonella, te  na gljivice.

Antiparazitni program: prehrana

Kako biste ubili parazite, potrebno je početi konzumirati prehranu koja ne uključuje šećere i žitarice. Preporučuje se da ograničite konzumiranje voća ili da uopće ne jedete voće

Kada je organizam čist, on se sam brani od napada parazita, bakterija i virusa.

 Za vrijeme korištenja ekstrakata, moguće je osjetiti neugodne reakcije radi veće količine izbacivanja toksičnog otpada u tkiva od strane umirućih parazita. 

Najprodavaniji proizvodi

-14%
(1 recenzija korisnika)
Emu ulje 100% čisto 60ml za hipoalergenu njegu kože, kose i zacjeljivanje | Prirodni izvor K2

Original price was: 34,70 €.Current price is: 29,90 €.

-30%
(2 recenzije korisnika)
DRENACEL DIET 100% prirodan - 7 aktivnih sastojaka - 250 ml

Original price was: 26,90 €.Current price is: 18,90 €.

-31%
(5 recenzije korisnika)
Kolagen u prahu - 300 g

Original price was: 32,99 €.Current price is: 22,90 €.

-26%
Multivitamini za žene Swedish Nutra 500 ml

Original price was: 32,50 €.Current price is: 23,90 €.

-29%
Vitamin C + D3 + Cink Swedish Nutra 500 ml

Original price was: 25,08 €.Current price is: 17,90 €.

-36%
Swedish Nutra Kosa Koža & Nokti 500 ml

Original price was: 35,83 €.Current price is: 22,90 €.

Učinci korištenja proizvoda mogu se razlikovati kod pojedinih osoba te mogu odstupati od učinaka opisanih na web stranici. Naši proizvodi nisu namijenjeni prevenciji ili liječenju bilo kakvih bolesti ili stanja.

Copyright © 2023 e-Natura

lockusercartmagnifiercrossmenu