0,00  (0,00 KN)

Košarica

Sigurno plaćanje

Astaksantin 4mg

Astaksanthin pripada skupini karotenoida, molekula koje se u prirodi stvaraju u biljkama i mikroalgama.

16,50  (124,32 KN)

-23%

Nema na zalihi

Visa Mastercard American Express PayPal Diners Club Discover
MARNYS® Astaxanmar je proizvod napravljen od prirodnog astaksantina , koji se smatra kraljicom antioksidansa, iz morske alge Haematococcus pluvialis i ima antioksidativni kapacitet 100 puta veći od vitamina E i beta-karotena.
MARNYS® Astaksantin  osigurava 4 mg prirodnog astaksantina po dozi, u skladu s propisima Španjolske agencije za sigurnost hrane i prehranu (AESAN).
Astaksantin je glavni pigment iz obitelji karotena , nalazi se u vodenim životinjama i u većini naše omiljene hrane iz mora , kao što su losos, pastrva, orada, škampi, jastog i ikra.
MARNYS® Astaxanmar formuliran je s astaksantinom , sastojkom koji ima sljedeća svojstva :
  • Prirodni astaksantin ima antioksidativna svojstva 100 puta veća od vitamina E i 150 puta veća od umjetnog astaksantina, te se svrstava u čiste antioksidanse.
  • Konačna formulacija astaksantina u MARNYS® Astaxanmar uključuje suncokretovo ulje (bez GMO-a), koje olakšava SFE-CO2 metodu i unos astaksantina.
Proces ekstrakcije astaksantina koji provodi MARNYS® metoda je ekstrakcije ugljičnim dioksidom u superkritičnom fluidu (SFE-CO2) koja jamči mehanički proces koji se sastoji u razbijanju stanične stijenke morske alge. Metoda ekstrakcije SFE-CO2 daje otprilike 3,8 puta više slobodnog astaksantina od drugih metoda ekstrakcije.
Čisto i prirodno antioksidativno svojstvo MARNYS® Astaxanmar idealno je za one ljude koji svojoj svakodnevnoj prehrani žele dodati dodatnu antioksidativnu aktivnost.
Sastojci:
Astaksantin ( Haematococcus pluvialis ) (4mg) i suncokretovo ulje. 
Uzmite 1 kapsulu dnevno, po mogućnosti uz obrok ili prema preporuci liječnika.
Pakiranje: 30 kapsula
Dodaci prehrani ne smiju se koristiti kao zamjena za uravnoteženu prehranu.
· Preporuča se raznolika i uravnotežena prehrana te zdrav način života.
· Nemojte prekoračiti preporučenu dnevnu dozu.
· Držati podalje od djece.
· Ne skladištiti na temperaturama iznad 30ºC.

 

Što je astaksantin? Haematococcus pluvialis: zelena morska alga koja postaje crvena
Najbolji izvor prirodnog astaksantina dolazi iz alge Haemotococcus pluvialis , koja može akumulirati najveće koncentracije astaksantina u prirodi i preko 30 g astaksantina po kilogramu osušene alge kada se komercijalno uzgaja.
Haematococus pluvialis (Volvocales, Chlorophyceae) vrsta je jednostanične slatkovodne zelene mikroalge sposobne sintetizirati astaksantin , crveni pigment s antioksidativnim svojstvima.
Kada se morska alga Haematococus pluvialis promatra pod mikroskopom, njezin je oblik dvoflageliran, a stanica joj je obavijena jajolikom ili gotovo sferičnom stijenkom. Sadrži strukture koje se nazivaju hematokromi koji zauzvrat sadrže povišene crvene pigmente (astaksantin) . Ova vrsta alge računa na klorofil A i B , iako može biti maskiran drugim pigmentima, a dodatno ima škrob kao tvar za skladištenje.
Ova vrsta morske trave fotosintezom može dobiti energiju potrebnu za svoje metaboličke procese; također su posebno osjetljivi na varijacije u intenzitetu svjetlosti, količini i kvaliteti, što može utjecati na distribuciju, veličinu i morfologiju njegovih stanica.
Zemljopisna rasprostranjenost Haematococus pluvialis je široka, a njegova prisutnost opisana je u svim kontinentalnim masama sjeverne hemisfere, posebno u Sjevernoj Americi i europskoj atlantskoj obali, uz primjetno odsustvo u perimediteranskim okruženjima i na Antarktici.

Preporučamo

Učinci korištenja proizvoda mogu se razlikovati kod pojedinih osoba te mogu odstupati od učinaka opisanih na web stranici. Naši proizvodi nisu namijenjeni prevenciji ili liječenju bilo kakvih bolesti ili stanja.

Copyright © 2023 e-Natura

lockusercartmagnifiercrossmenu