VITAMINI, PRIRODNA KOZMETIKA, DODACI PREHRANI ZA ZDRAVLJE I LJEPOTU

Hrskavica morskog psa 60 kapsula

Hrskavica morskog psa prirodni je izvor kondroitina i glukozamin sulfata.

79,99 kn

-50%
Visa Mastercard American Express PayPal Diners Club Discover
"Hrskavica morskog psa - 60 kapsula"

Hrskavica morskog psa - dodatak prehrani s vitaminima

Hrskavica morskog psa već se 50 godina koristi kod osteoartritisa, kožnih alergija, psorijaze, malignih bolesti, ulceroznog kolitisa, sistemske skleroze itd. U brojnim je studijama dokazano njeno antiupalno i antialergijsko djelovanje.

Sastav hrskavice morskog psa

Kemijski sastav hrskavice morskog psa vrlo je kompleksan. Proteini čine 30-40% ukupne težine hrskavice. Najveći dio čine strukturalni proteini - kolagen tipa I i II.
Kolagen I je uobičajena komponenta kostiju i kože, dok se kolagen II nalazi u hrskavičnom tkivu. Važno je njegovo svojstvo da sadrži veliki postotak aminokiseline hidroksilizin koja je osnovna sirovina za proizvodnju prokolagena i kolagena.

Važna je činjenica da se udio hidroksilizina smanjuje sa starenjem organizma, a najviše ga ima u embrionalnom tkivu. Nadalje, tu su i vodotopljivi proteini koji imaju antiangiogenetski učinak, kao i proteoglikani. Važna skupina su glukozaminoglikani (GAGs), a najpoznatiji su kondroitin sulfat, hijaluronska kiselina i heparin.
Ove su molekule idealne za podmazivanje zglobova te istodobno za osiguravanje strukture stanica. Sama hijaluronska kiselina tvori polimere sposobne vezati i premještati velike količine vode. To ju čini izvrsnim lubrikantom (sredstvo za podmazivanje) i sredstvom za ublažavanje udaraca, što je od presudne važnosti kod trauma zglobova (sportaši, starije osobe).

Glukozamin se prirodno pojavljuje kao dio ovih makromolekula i čini oko 6% ukupne težine hrskavice. On je neophodan za regeneraciju konektivnog tkiva i izgradnju proteoglikana, čimbenika zdravog, snažnog i otpornog hrskavičnog tkiva.

Kondroitin sulfat čini oko 4% težine hrskavice i jedna je od najznačajnijih komponenti zdravlja hrskavice. Vrijednost hrskavice morskoga psa u unapređenju zdravlja zglobova je u sadržaju i omjeru aktivnih komponenti odgovornih za izgradnju i održavanje zdrave funkcije hrskavičnog tkiva.

Ne smijemo preskočiti i značajan udio minerala važnih za hrskavicu, ali i koštano tkivo. Tako, primjerice, hrskavica osigurava čak 360 mg kalcija u 1000 mg hrskavice. Značajan je udio magnezija (~ 40mg/10g), fosfora (1900mg/10g), kalija (~ 20mg/l0g), uz manje količine cinka i željeza. Fosfolipidi čine 0,05% težine hrskavice, a važni su za integritet i funkciju stanične membrane.

 

Sastav / kapsula:  prašak od hrskavice morskog psa (77,30%), kapsula (želatina), kukuruzni škrob, tiamin mononitrat (B1) (0,10%), piridoksin (B6) (0,10%), riboflavin (B2) (0,08%)), Pteroilmonoglutaminski kiselina (folna kiselina), cijanokobalamin (B12)

Sastojci u preporučenoj dnevnoj dozi (4 kapsule): netto: %PU
Prah hrskavice morskog pasa 2 000 mg **
Vitamin B1 2 mg 180%
Vitamin B6 2 mg 144%
Vitamin B2 2 mg 144%
Folna kiselina 280 μg 140%
Vitamin B12 4 μg 160%

Sadržaj: 60 kapsula

Preporučeni unos:  4 kapsule dnevno

ProizvođačMedicura Naturprodukte AG

Napomena : Ne prekoračite preporučeni unos dodataka prehrani. Ne smiju se koristiti kao zamjena za uravnoteženu i raznoliku prehranu ili zdrav način života.

S obzirom na izjave o učincima vitamina i minerala, pozivamo se na odobrene formulacije Europske agencije za sigurnost hrane ("EFSA").
Za blagodati sekundarnih biljnih, voćnih, povrćarskih, bobičastih, biljnih i voćnih tvari pozivamo se na trenutnu stručnu literaturu.

4,5
Na temelju 2 recenzije
5 zvijezdica
50
50%
4 zvijezdice
50
50%
3 zvijezdice
0%
2 zvijezdice
0%
1 zvjezdica
0%
  1. Aleksandra (Potvrđen vlasnik)

    Provjerena recenzijaProvjerena recenzija - pogledaj izvornikVanjska poveznica

  2. Martina V. (Potvrđen vlasnik)

    Provjerena recenzijaProvjerena recenzija - pogledaj izvornikVanjska poveznica

Preporučamo

Učinci korištenja proizvoda mogu se razlikovati kod pojedinih osoba te mogu odstupati od učinaka opisanih na web stranici. Naši proizvodi nisu namijenjeni prevenciji ili liječenju bilo kakvih bolesti ili stanja.
Copyright © 2021 Vitamincic
lockusercartmagnifiercrossmenu