Omega 3 Forte 90 kapsula

Omega-3 meke kapsule s visokokvalitetnim masnim kiselinama iz visokokvalitetnog ribljeg ulja europskog inćuna.

23,90 

Nema na zalihi

Visa Mastercard American Express PayPal Diners Club Discover
Omega 3 FORTE 500/250mg
 
dodatak prehrani
 
90 kapsula
 
 
EPA 500 mg
DHA 250 mg
 
Prirodno riblje ulje dobiveno od europskog inćuna, bogato omega 3 kiselinama: eikosapentaenska kiselina (EPA) i dokozaheksaenska

kiselina

 (DHA).
  
Sastojci
1 kapsula
2 kapsule
(dnevna porcija)
Riblje ulje (od inćuna)
1000 mg
2000 mg
Uključujući:
EPA
500 mg
1000 mg
DHA
250 mg
500 mg
Sastojci: riblje ulje inćuna (50% EPA / 25% DHA); sastojci ljuske: goveđa želatina, glicerol (humektant), voda.

 

Preporučena dnevna doza: 1 kapsula, dva puta dnevno. Najbolje uzimati uz obroke. Nemojte prekoračiti preporučene porcije za konzumaciju tijekom dana.
Proizvod se ne može koristiti kao zamjena za raznovrsnu prehranu.
Preporuča se pridržavati se uravnotežene prehrane i zdravog načina života.
Sadržaj pakiranja : 90 kapsula
Uvjeti čuvanja: Čuvati na sobnoj temperaturi izvan dohvata male djece. Zaštititi od vlage.
Aliness Fish Omega-3 Forte je izvor prirodnih omega-3 kiselina, u pristupačnom obliku mekih kapsula. Glavni sastojak proizvoda je visokokvalitetno riblje ulje koje karakterizira jaka koncentracija prirodnih Omega-3 kiselina - EPA (eikozapentaenska kiselina) i DHA (dokozaheksaenska kiselina).

 

Svaka Fish Omega-3 Forte kapsula osigurava čak 750 mg esencijalnih omega-3 kiselina, uključujući 500 mg EPA i 250 mg DHA.

 

Što su omega-3 masne kiseline?
OMEGA-3 kiseline je zajednički naziv za skupinu spojeva koji pripadaju esencijalnim nezasićenim masnim kiselinama (EFA).
OMEGA-3 kiseline su…
ESENCIJALNE - jer ih, za razliku od zasićenih masnih kiselina, tijelo ne može samo proizvesti, ali su potrebne na mnogim razinama njegova funkcioniranja. Stoga ih je potrebno osigurati u odgovarajućim količinama hranom.
NEZASIĆENE – što znači da molekule ovih kiselina sadrže najmanje jednu dvostruku vezu između ugljikovih atoma u ugljikovom lancu. Sufiks '3' znači da se zadnja takva dvostruka veza nalazi na trećem ugljikovom atomu od kraja lanca.
Tri glavne OMEGA-3 kiseline koje igraju najvažniju ulogu u zdravoj prehrani su:
 
OMEGA-3 ili OMEGA-6?
Opskrba i omega-3 i omega-6 masnih kiselina vrlo je važna za pravilno funkcioniranje tijela. Međutim, važno je održavati njihov odgovarajući omjer u prehrani. Optimalan omjer omega-3 i omega-6 je 1:4.
U prehrani zapadnih društava (europskih ili američkih) ta je ravnoteža značajno pomaknuta prema prekomjernoj konzumaciji omega 6 kiselina, jer glavninu prehrane čine proizvodi životinjskog podrijetla u kojima prevladavaju zasićene masne kiseline, kao i omega-6 kiseline. No, konzumira se malo ribe, plodova mora i biljnih proizvoda (ulja) koji su prirodni izvor omega 3 kiselina.
Posljedica ovakvog načina prehrane je poremećaj omjera omega-3 i omega-6 koji iznosi 1:15 ili čak 1:20. Posljedica dugotrajnijeg održavanja ovakvog stanja je pojava proupalnih spojeva u tijelu, koji nastaju zbog prekomjerne količine omega-6 kiselina.
Nije poanta eliminirati niti jednu masnu kiselinu iz prehrane, već jesti uravnoteženu prehranu, osiguravajući i omega-3 i omega-6 kiseline u omjeru što bližem optimalnom. Zbog prehrambenih navika ukorijenjenih u našoj kulturi, puno je teže održavati opskrbu omega-3 masnim kiselinama na odgovarajućoj razini nego omega-6 masnim kiselinama, zbog čega se u mnogim slučajevima preporučuje suplementacija omega-3 masnim kiselinama.
Omega-3 masne kiseline (DHA i EPA) povoljno utječu na zdravlje te se njihov unos preporučuje osobama u svim životnim dobima:
  • DHA i EPA doprinose pravilnom radu srca*
  • DHA pomaže u održavanju pravilnog vida*
  • DHA doprinosi održavanju normalnih funkcija mozga*
*blagotvorni učinak javlja se kod uzimanja 250 mg EPA i DHA dnevno
 
Trigliceridi protiv estera
Omega masne kiseline mogu se unijeti u tijelo u različitim kemijskim oblicima - npr. u slobodnom obliku, u obliku triglicerida ili estera. Velika većina masnih kiselina koje se prirodno nalaze u hrani su u obliku triglicerida koji ulaze u sastav masti, a manjim dijelom prisutne su i kao slobodne masne kiseline. Oblik triglicerida je stoga prirodni oblik omega masnih kiselina.
Na tržištu se također mogu naći dodaci prehrani i lijekovi na bazi omega kiselina u obliku etil estera (esterificirani oblik). Riječ je o umjetnom obliku omega masnih kiselina, dobivenom kemijskom sintezom, pri čemu se prirodni trigliceridi razgrađuju na slobodne masne kiseline, a potom se procesom kemijske esterifikacije pretvaraju u etil estere odgovarajućih masnih kiselina. Esterifikacija masnih kiselina je rješenje koje se često koristi u farmaciji, prvenstveno zbog mogućnosti dobivanja sirovine s točno željenim i ponovljivim parametrima, a samim time i lakšeg korištenja u složenim tehnološkim procesima i lakšeg skladištenja.
No, u svakodnevnoj suplementaciji bolje je koristiti oblike omega masnih kiselina u obliku triglicerida, koji su prirodni sastojak koji se u istom obliku nalazi u hrani i stoga ih tijelo najbolje prepoznaje i podnosi.

 

Naše omega kiseline nalaze se samo u prirodnom obliku triglicerida i ne sadrže sintetski esterificirane oblike. Ulje je kapsulirano u zaštitnoj atmosferi, što olakšava čuvanje kapsula na sobnoj temperaturi.

Preporučamo

Magnezij glicinat + B6 100 kapsula

Original price was: 19,90 €.Current price is: 12,90 €.

Vitamin D3 4000 IU 120 kom.

Original price was: 12,59 €.Current price is: 7,90 €.

Ferrobine Max sa željezom i cinkom , najbolje tablete za željezo

Original price was: 23,89 €.Current price is: 15,80 €.

Omega 3, 6, 7, 9 veganske masne kiseline - boca od 125 ml

Original price was: 23,89 €.Current price is: 15,80 €.

Liposomalni vitamin c

Original price was: 23,89 €.Current price is: 18,90 €.

Ashwagandha ( ašvaganda )580 mg 9% x 100 vege kapsula

Original price was: 23,90 €.Current price is: 17,90 €.

1 2 3 4
Učinci korištenja proizvoda mogu se razlikovati kod pojedinih osoba te mogu odstupati od učinaka opisanih na web stranici. Naši proizvodi nisu namijenjeni prevenciji ili liječenju bilo kakvih bolesti ili stanja.

Copyright © 2023 e-Natura

lockusercartmagnifiercrossmenu