Akcija!

Liposomalni vitamin c

SKU: 279 Kategorije: , , , Oznaka:
Proizvod proizveden u Španjolskoj od strane MARNYS®, ultra koncentrat s 1000 mg po ampuli ugodnog okusa naranče
Liposomalna tehnologija s produljenim otpuštanjem s preko 90% stope apsorpcije
MARNYS® VIT-C 1000 jedini je dodatak na tržištu koji nudi ekskluzivnu formulaciju baziranu na liposomalnom vitaminu C u jednodoznom tekućem obliku bočice s naprednom tehnologijom oslobađanja

Original price was: 23,89 €.Current price is: 18,90 €.

AKCIJA!!!

MARNYS® VIT-C 1000 je dodatak prehrani u obliku bočice za piće s jednom dozom koji sadrži 1000 mg liposomalnog vitamina C. Vitamin C doprinosi normalnoj imunološkoj funkciji i zaštiti stanica od oksidativnog oštećenja ( EFSA ).
MARNYS® VIT-C 1000 posebno se preporučuje odraslim osobama koje žele dodatak vitamina C s izvrsnom dostupnošću, koji doprinosi normalnoj funkciji imunološkog sustava, primjerice tijekom zimskih razdoblja i godišnjih doba, kao i zaštiti stanica od oksidativnog oštećenja. .

MARNYS® VIT-C 1000 jednodozni format bočice za piće je inovativan, praktičan i siguran oblik. Omogućuje korisnicima sigurno uzimanje količine bioaktivnih tvari u formuli, a istovremeno osigurava stabilnost proizvoda, bez promjena tijekom cijelog roka trajanja proizvoda.


Liposomalni  vitamin C

VIT-C 1000 nudi ekskluzivnu formulaciju liposomalnog vitamina C u jednodoznom tekućem obliku bočice s naprednom tehnologijom otpuštanja, pružajući visoku stabilnost i bioraspoloživost, u usporedbi s tradicionalnim oblicima.

Liposomalni  vitamin C osigurava veću dostupnost u krvi u usporedbi s razinama standardnog dodatka vitamina C.

To je zato što fosfolipidi (iz suncokreta) sadržani u formulaciji VIT-C 1000 dopuštaju apsorpciju u crijevima, štiteći vitamin C od djelovanja želučane kiseline ( Davis, 2016 .; Kirby, 1991. ).
Što su liposomi?

Liposomalna ili tehnologija liposomske kapsulacije sastoji se od transportnog sustava za aktivni sastojak koji putuje "inkapsuliran" u liposomima. Ova nevjerojatna tehnologija radi na postizanju bolje apsorpcije i korištenja aktivnog sastojka u našem tijelu.

Liposomi su šuplje, mikroskopske sferične vezikule koje se sastoje od dva sloja lipida (masnih kiselina).

Glavni sastojci liposoma su fosfolipidi, koji imaju stranu topljivu u masti i stranu topljivu u vodi (amfipatsku). Fosfolipidna svojstva daju liposomima jedinstvene karakteristike, kao što je sposobnost zatvaranja u vodenom okruženju. To ih čini idealnim sustavom nosača za primjenu u raznim područjima kao što su hrana, kozmetika i farmaceutski proizvodi.

Povijest liposoma 

Liposome je 1961. u Engleskoj prvi proizveo Alec D. Bangham, koji je otkrio da fosfolipidi u kombinaciji s vodom tvore sferu. To je zato što je jedan kraj svake molekule topiv u vodi, dok je suprotni kraj netopljiv u vodi.

Zahvaljujući ovoj ekskluzivnoj tehnologiji liposomalne enkapsulacije, liposomalni dodaci pružaju visoku dostupnost i održivost razine aktivnog sastojka u krvi.
Može se naći u oralnim formulacijama dodataka vitamina i minerala, bilo u tekućini ili kapsulama, ili u drugim formulacijama za isporuku.

Prednosti liposomalnih dodataka:

Poboljšava bioraspoloživost

Inkapsulacija u liposome osigurava da aktivni sastojci dospiju u krvotok (bioraspoloživost) osiguravajući solubilizaciju i zaštitu.

Olakšava apsorpciju aktivnog sastojka

To je zato što fosfolipidi koji čine liposome dopuštaju apsorpciju u crijevima, štiteći formulaciju od djelovanja želučane kiseline.

Poboljšava stabilnost aktivnog sastojka u tijelu

Tehnologija liposoma olakšava apsorpciju aktivnog sastojka u crijevima i štiti spojeve od prerane razgradnje u gastrointestinalnom traktu, čime se pogoduje stabilnosti sastojka i njegovim blagotvornim učincima.

Omogućuje napredno otpuštanje

Još jedna značajna prednost liposoma je ta što može ugraditi i otpustiti dva materijala različite topivosti istovremeno.
Zašto uzimati liposomalni vitamin C?


Uzimanje vitamina C inkapsuliranog u liposome jedna je od opcija za poboljšanje stabilnosti razine vitamina C u ljudskom tijelu.

Davanje dodatka s karakteristično sporim ili reguliranim obrascem apsorpcije, poput vitamina C, može se ubrzati kada se inkapsulira unutar liposoma. U laboratoriju je vitamin C ugrađen u liposome pokazao prosječni životni vijek od 100 dana, u usporedbi s prosječnim životnim vijekom od 18 dana za čistu otopinu vitamina C na 4°C.

Stoga  je glavna karakteristika liposomalnog vitamina C sposobnost da ubrza njegovu apsorpciju u tijelu dok je inkapsuliran unutar liposoma. Također pokazuje povećanu bioraspoloživost u stalnim koncentracijama u krvi.

Liposomalni vitamin C osigurava veću dostupnost krvi od razine standardnog dodatka vitamina C.


Svojstva i apsorpcija vitamina C

Vitamin C je vitamin topiv u vodi i vitalni element tjelesne antioksidativne mreže. Osim toga, uključen je u biosintezu kolagena, neophodnog za pravilno funkcioniranje živčanog sustava, zajedno s metabolizmom kolesterola za proizvodnju žučnih kiselina.

Nakon gutanja, kasnija bioraspoloživost vitamina C određena je uglavnom crijevnom apsorpcijom, kao i utjecajem eliminacije putem bubrega. Vitamin C je kemijski aktivan i vrlo nestabilan agens, na koji najviše utječu čimbenici okoliša kao što su temperatura, pH, svjetlost i razina kisika. Također pokazuje značajnu varijabilnost u vodenim otopinama. Kako bi se poboljšala stabilnost i bioraspoloživost vitamina C, prijavljene su različite strategije formulacije, uključujući liposome.

Doprinosi normalnom stvaranju kolagena u koži , kostima, hrskavici i krvnim žilama ( EFSA ).
Doprinosi normalnom metabolizmu stvaranja energije i povećava apsorpciju željeza ( EFSA ).

O tvrtki Marnys - Manufacturing Company

Marnys je jedan od najvećih proizvođača dodataka prehrani u Španjolskoj i Europi s više od 50 godina iskustva u industriji. Marnys asortiman uključuje preko 400 proizvoda distribuiranih u preko 60 zemalja na svim kontinentima svijeta. Asortiman proizvoda uključuje prirodne dodatke, pčelinje proizvode, biljne ekstrakte, prirodnu kozmetiku i certificirane organske proizvode. Tvornica ima 12.000 m2, a proizvodnja je najnovije generacije. Drago nam je što Vam možemo ponuditi ovakve proizvode najviše kvalitete iz asortimana Marnys, ekskluzivno, samo na www.vitamincic.com

SASTOJCI

SASTOJCI

Kutija s 20 ampula za piće

Sastojci proizvoda (jedna ampula od 10 ml - tj. dnevna porcija):

Vitamin C liposomalni - 1000 mg

Voda, natrijev askorbat (vitamin C), koncentrat soka od naranče, arome, regulator kiselosti (limunska kiselina), emulgatori (fosfatidilkolin, polisorbat 20), konzervans (kalijev sorbat), zgušnjivač (gelanska guma), zaslađivač (sukraloza), boja (beta) -karoten).

Stavlja na tržište: e-Natura 75  d.o.o , Trondheimska 27,  21 000 Split

NAČIN PRIMJENE

Način primjene: 1 bočica dnevno prije doručka. Proizvod je vrlo koncentriran tako da ne trebate konzumirati više od dnevne doze.

PAŽNJA: Ne preporučuje se osobama koje pate od problema s bubrezima, osim u količinama od maksimalno 200mg dnevno. To znači da se dnevno može konzumirati najviše 20% bočice.

NE preporuča se osobama s bubrežnim bolestima, trudnicama ili onima koji doje!

Važno: Čuvati na hladnom mjestu (ispod 30 stupnjeva Celzija) . Poželjno konzumirati do kraja roka navedenog na pakiranju. Čuvati izvan dohvata djece.
Dodaci prehrani ne smiju se koristiti kao zamjena za uravnoteženu prehranu.
· Preporuča se raznolika i uravnotežena prehrana te zdrav način života.
5,0
Na temelju 3 recenzije
5 zvijezdica
100
100%
4 zvijezdice
0%
3 zvijezdice
0%
2 zvijezdice
0%
1 zvjezdica
0%
1-3 od 3 recenzije
  1. A

    Odličan proizvod.

  2. S
  3. S

    Odličan proizvod po povoljnoj cijeni. 3 kure po zimi dovoljno za imunitet!

Učinci korištenja proizvoda mogu se razlikovati kod pojedinih osoba te mogu odstupati od učinaka opisanih na web stranici. Naši proizvodi nisu namijenjeni prevenciji ili liječenju bilo kakvih bolesti ili stanja.

Copyright © 2023 e-Natura

lockusercartmagnifiercrossmenu