17 rujna, 2022

Liposomalni vitamin c

Liposomalna ili tehnologija liposomske kapsulacije sastoji se od transportnog sustava za aktivni sastojak koji putuje "inkapsuliran" u liposomima. Ova nevjerojatna tehnologija radi na postizanju bolje apsorpcije i korištenja aktivnog sastojka u našem tijelu.

Liposom se primjenjuje u farmaceutskom sektoru i sektoru dodataka prehrani, nudeći brojne prednosti za potrošače dodataka prehrani.

Što su liposomi?

liposom

Liposomi su šuplje, mikroskopske, kuglaste vezikule sastavljene od dva sloja lipida (masnih kiselina).

Strukturno, liposomi se sastoje od fosfolipidnih dvoslojeva , čija je karakteristika jedna strana topljiva u masti, a druga topljiva u vodi (amfipatski).

Ovo svojstvo fosfolipida daje liposomima jedinstvene karakteristike, kao što je samozatvaranje u vodenom mediju , što ih čini savršenim transportnim sustavom.

Na taj način djeluju kao sredstva za dostavu širokog spektra bioaktivnih spojeva. U svojoj vodenoj jezgri mogu puniti hidrofilne hranjive tvari poput vitamina i biljnih ekstrakata. Stoga su idealan nosač s primjenom u različitim područjima kao što su hrana, kozmetika, poljoprivreda i farmaceutika.

Povijest liposoma 

Liposome je 1961. u Engleskoj prvi proizveo Alec D. Bangham, koji je otkrio da fosfolipidi u kombinaciji s vodom tvore sferu. To je zato što je jedan kraj svake molekule topiv u vodi, dok je suprotni kraj netopljiv u vodi.

Liposomalni vitamin c

Zahvaljujući ovoj ekskluzivnoj tehnologiji liposomalne enkapsulacije, liposomalni dodaci pružaju visoku dostupnost i održivost razine aktivnog sastojka u krvi.
Može se naći u oralnim formulacijama dodataka vitamina i minerala, bilo u tekućini ili kapsulama, ili u drugim formulacijama za isporuku.

Prednosti liposomalnih dodataka

Poboljšava bioraspoloživost

Inkapsulacija u liposome osigurava da aktivni sastojci dospiju u krvotok (bioraspoloživost) osiguravajući solubilizaciju i zaštitu.

Olakšava apsorpciju aktivnog sastojka

To je zato što fosfolipidi koji čine liposome dopuštaju apsorpciju u crijevima, štiteći formulaciju od djelovanja želučane kiseline.

Poboljšava stabilnost aktivnog sastojka u tijelu

Tehnologija liposoma olakšava apsorpciju aktivnog sastojka u crijevima i štiti spojeve od prerane razgradnje u gastrointestinalnom traktu, čime se pogoduje stabilnosti sastojka i njegovim blagotvornim učincima.

Omogućuje napredno otpuštanje

Još jedna značajna prednost liposoma je ta što može ugraditi i otpustiti dva materijala različite topivosti istovremeno.

Marnys liposomalni dodaci

Zahvaljujući ovoj ekskluzivnoj tehnologiji liposomske enkapsulacije, liposomski dodaci pružaju visoku dostupnost i održivost razine aktivnog sastojka u krvi.

Može se naći u oralnim formulacijama dodataka vitamina i minerala, bilo u tekućini ili kapsulama, ili u drugim formulacijama za isporuku.

Zašto uzimati liposomalni vitamin C?

Uzimanje vitamina C inkapsuliranog u liposome jedna je od opcija za poboljšanje stabilnosti razine vitamina C u ljudskom tijelu.

Davanje dodatka s karakteristično sporim ili reguliranim obrascem apsorpcije, poput vitamina C, može se ubrzati kada se inkapsulira unutar liposoma. U laboratoriju je vitamin C ugrađen u liposome pokazao prosječni životni vijek od 100 dana, u usporedbi s prosječnim životnim vijekom od 18 dana za čistu otopinu vitamina C na 4°C.

Stoga  je glavna karakteristika liposomalnog vitamina C sposobnost da ubrza njegovu apsorpciju u tijelu dok je inkapsuliran unutar liposoma. Također pokazuje povećanu bioraspoloživost u stalnim koncentracijama u krvi.

Liposomalni vitamin C osigurava veću dostupnost krvi od razine standardnog dodatka vitamina C.

To je zato što fosfolipidi (iz suncokreta) sadržani u formulaciji VIT-C 1000 dopuštaju apsorpciju u crijevima, štiteći vitamin C od djelovanja želučane kiseline ( Davis, 2016 .; Kirby, 1991. ).

  1. Maherani, B. et al. Liposomi: pregled proizvodnih tehnika i strategija ciljanja. Current Nanoscience, 2011, 7, 436-452.
  2. Stone, WL, et al. Terapeutska upotreba antioksidativnih liposoma. Mol Biotechnol. 2004 Srpanj;27(3):217-30.

Najprodavaniji proizvodi

-14%
(1 recenzija korisnika)
Emu ulje 100% čisto 60ml za hipoalergenu njegu kože, kose i zacjeljivanje | Prirodni izvor K2

Original price was: 34,70 €.Current price is: 29,90 €.

-30%
(2 recenzije korisnika)
DRENACEL DIET 100% prirodan - 7 aktivnih sastojaka - 250 ml

Original price was: 26,90 €.Current price is: 18,90 €.

-31%
(5 recenzije korisnika)
Kolagen u prahu - 300 g

Original price was: 32,99 €.Current price is: 22,90 €.

-29%
Vitamin C + D3 + Cink Swedish Nutra 500 ml

Original price was: 25,08 €.Current price is: 17,90 €.

-26%
Multivitamini za žene Swedish Nutra 500 ml

Original price was: 32,50 €.Current price is: 23,90 €.

-36%
Swedish Nutra Kosa Koža & Nokti 500 ml

Original price was: 35,83 €.Current price is: 22,90 €.

Učinci korištenja proizvoda mogu se razlikovati kod pojedinih osoba te mogu odstupati od učinaka opisanih na web stranici. Naši proizvodi nisu namijenjeni prevenciji ili liječenju bilo kakvih bolesti ili stanja.

Copyright © 2023 e-Natura

lockusercartmagnifiercrossmenu